Mengira

Hello mommy smua,,sy mw tnya mcm mna mw kira pergerakan baby???

2 Các câu trả lời

Gerakan baby kira dari jam 9pagi sampai jam 9mlm..contoh baby tendang paling kuat jam 9.05am.. Tu dikira satu tendangan..tetapi kalau dlm masa seminit atau 5minit masih tendang banyak lagi itu pun masih dikira satu tendangan bagi jam 9.05am..saya akan kira untuk tendangan kedua 10@15minit kemudian..kbnykan pregnancy tendangan akan complete around 2pm-4pm.. Perlu diingat kalau tendangan baby complete awal cntoh jam 11am.. Segera ke hospital..bila tendangan ke sepuluh hnya ada slpas jam 9pm..segera ke hosp..

5y trước

Sama2🤗

F