sukatan gula yg tinggi

Hi mommy semua..nak tnya pgalaman korg...td sy bru bt check up di hospital dn jururawat bru call kputusan ujian daraha sya sgt tgi...ujian darah prtama dah 11 ujian darah kedua slps minum air gula 21...heran sbb sya takde kencing manis...ada tak cara nak elak bnda ni blaku spnjng tempoh kehamilan ni...

1 Trả lời

Tinggi juga tu. Kalau xde sejarah kencing manis diri sendri atau family mungkin pembawakan budak. Kadang gula lambat nk turun. Sebb tu dia tinggi. Saya ada baca dlm group ni dia minum air peria katak + epal ijau untuk maintainkan gula dlm darah.