Jam tidur anak

Hi mommy semua...nak tanya baby Sye 1 bulan 11 hari ...x tido pukul 2 ptg sampai 5 ptg...xpe ke?? Tapi mlm dia tido lena bgun pun nk susu pastu tido balik...

7 Các câu trả lời

Ni memang sebiji anak saya ni. Tp alhamdulillah sekarang dh nk masuk 2 bulan, dia dh nk tdo ptg dh mcm biasa. Cuma jam 5pm mmg dia akan bangun, sy akan bawa dia juga keluar2 rumah tgk cahaya. Then after mandi, around after 6pm++ mmg dia akan tidur nak2 smpai 9pm. Menyusu then sambung tdo mcm biasa smpai ke pagi. Bgn mlm pun cuma utk menyusu. And dulu sungguh pun tak tidur ptg alhamdulillah dia tak cranky walaupun sy tkt wake windows dia lama and tidur sekejap2 mcm tu je. Sy rasa dia ikut anak masing2 cranky atau tak

Bayi bawah 2 bulan wake window dia maximum hanya 45 minit sis. Dia tak boleh berjaga lebih dari 45 minit, ini apa yg saya belajar dr counselor tangisan dan tidur bayi. Jadi kita as parents wajib bantu anak utk tidur. Sbb nanti dia overtired dia jadi cranky. Tp sis cakap malam anak tidur lena, jadi saya tak pasti mcm mana…

1mo trước

Alhamdulillah okay tu sis. really easy going baby anak sis tu, rezeki tu ibu.. semoga baik baik saja utk baby dan ibu ya

Seusia anak saya, tpi anak saya langsung tk tidur siang😭 saya pun pelik kenapa. Masuk buai lelap 5mnit gitu lpastu berjaga smpai tgh malam. Saya buat aktiviti tummy time & flashcard tk smpai berapa saat dia merengek nk tdur. Bila masuk buai, tak tdur2. Saya tkthu apa yg tk kena😭

kalau baby okay, okay je. ikut rentak baby. kalau dia berjaga lama buat dia overtired, kena adjust lah. kalau dia okay, lepas tu nak tidur pun okay, tak ada masalah.

sama dgn baby sy. dia 1m 3w. kdg² 10am-12pm tida tido, kdg² 2pm-5pm tida tido, msa 1m 1w sllu tida mau tido 12pm-3pm DAN 12am-2am 🥴

kira siang mmg xtido langsung ke?

1mo trước

tido cuma start pukul 2 sampai pukul 5 ptg dia berjaga...kdg² tido kejap je x sampai 15 minit

OK Je tu