KANCING GIGI

hi mommy semua, saya preg anak first dah 23weeks, alhamdulillah setakat ni hb normal. next month nurse cakap nak inject kancing gigi. apa pengalaman mommies semua time inject? sakit tak? takut pulak ?

48 Các câu trả lời

Alhamdulilah dah selesai 2 kali cucuk. X sakit pun, mcm kene gigit semut. Tapi lepas tu rasa sengal2 jelah untuk 3-4 hari 🤗

xde pape lah.. just kebas sikit je tgn tu..sbb ubat nk jalan kan.. sehari dua hilang dah rasa kebas tu.. jgn takot la ya 🤗

nurse ckp akan lenguh sengal tgn dlm smggu mcmtu. tp dkt sy syukur takda pula. myb sbb sy bkerja bkerja sebok tak terasa kot

Time duduk xskit lg.. elok ubat nak serap msk kedlam..huh..pedih dok sat Tu kebas.. sya kebas smggu pakej lengkp lenguh²

Sy inject sehari xdduk diam jd bengkak.. Mlm mula lah xblh tido.. Smpi sakit kepala.. Esok nya bru ok..

Tak sakit pun ok je ada yg cakap kebas , tapi alhamdulillah daa 2x kena suntik tapi langsung tak rasa kebas ..

Inject pertama lenguh² dlm 3hri ja .. second inject , dh nk dkt smninggu , still sakit lg tmpat inject tu

2kali kena cucuk kancing gigi, yg pertama x sakit langsung, yg kali kedua cucuk kebas n nak demam...

Masa cucuk rse biasa jr. Buat lembut jeee . . Lpas kna tu shri dua juga xbolh nk angkat tangan .

Tak sakit...tp mula² inject tu...lengan jadi lenguh... second inject...dah x rasa sakit pon...