Air ketuban 36minggu

Mommy semua nak tny...mcm mana nak thu air yg kuar tu air ketubn ke x....bgn pagi air keluar tak berbau, tak tauu la wrna apa sbb basah dkt kain hmm..kompius sbb lps bersama suami + dh masuk 36w #tolonggggggg

4 Các câu trả lời

Risau air ketuban if tetiba Basah byk Walaupun kat kain.. Lebih baik bawa check hospital. Mcm sy dulu pecah air ketuban, hbs Basah baju.. Ingatkan terkencing tapi sy x g hospital lagi, beberapa jam dah x senang duduk.. Blk2 masuk toilet, then kuar darah sekali.. Lps tu sakit perut mkin kuat, baru sy g hospital.. Sampai hsptl lama pulak tunggu utk daftar dgn tempat duduk xde tersedia, time tu sy sorg je psakit yg nak daftar tapi sampai lebih setengah jam baru dorg daftarkn, sdgkn beberapa org staff tu xde buat apapun.. Bergosip je, ketawa tbhak2.. Geram la hai, dah la nahan sakit,kalau boleh nk terberanak je kat situ.. 😅 Lps daftarkn, check laluan dah buka 4cm ke 6cm...x sampai setengah jam, lahir la anak kedua masa tu.. Alhamdulillah Allah permudahkan.. Sy doakan Semoga sis dan ibu2 yg lain agar dipermudahkan bersalin... Skg pun tgh prgnt ank ke3,.. Nak masuk 35w..doakan utk sy dan baby juga yer, terima kasih

sy baru masuk 36w..direct pg hsptl ya sis..sy pun bulan lepas air ketuban pecah..tp xbyk pun..air ketuban warna jernih,xde bau pun..mmg kite xblh nak control pun klu air ketuban dh pecah

2y trước

xlagi..dr bagi blk..sbb air ketuban cukup lg dan dh x leaking..lps check tu dr scan n check ctg baru diorg bg blk

Air ketuban tu sis, terus pergi hospital

Rujuk doktor ya