Tolong saya 😥😥😥

Hello mommy semua, nak tanya saya ada keluar keputihan dan juga ada brownish spotting. Since pagi lagi saya sakit perut memulas2, berak sikit2 mcm lebih 5 kali dah, belakang pun sakit, mual2 mcm masuk angin pun ada tapi tak muntah. Sebelum ni takde pulak keputihan tu. Kenapa ya? Saya early pregnancy. 6 minggu 😥

Tolong saya 😥😥😥
5 Các câu trả lời

salam sis. experience saya 3 kali pregnant semua macam ni di awal pregnancy. its called implantation bleeding. as long as takda warna merah should be okay. kadang kadang proses menempelan pun boleh buat kita rasa sakit perut dan sebagainya. but inshaaAllah takda apa. anak sulung saya sehari ja jadi macam ni. anak no dua saya dua tiga hari juga spotting mcm ni tapi alhamdulillah kandungan ok. cuma 1st pregnancy ja lepas kandungan 6 minggu keluar pendarahan dan pada 8 minggu bila scan jantung dah stop. padahal sebelum tu ada scan jantung dah nampak. saya sarankan sis cuba pikir positif dan anggap dia proses penempelan selagi takda darah merah. InshaaAllah yang positif juga akan iringi sis. cuba berinteraksi positif dengan janin dan doakan yang baik2. saya doakan kandungan dan mommy sihat ya. 🫰

2mo trước

Baik sis. Tq so much sis 😢😢😢

kalau brown ni awal pregnamcy blh jadi juga implantation bleeding .dinasihatkan sis pergi klinik refer doc .tpi kalau ikut experience sya awal pregnancy haritu sya pun ada kluar spotting + bleeding pun pernah .in shaa allah kalau blh sis bykkan rehat awal pregnant ni jgn bgi badan penat sgt .dan kalau blh jgn travel jauh2 .bgi kandungan betul2 kuat .tu apa yg sya buat la

2mo trước

Terima kasih sis. Saya menunggu nak pergi lagi next appointment ni nak scan baby balik. Sebab saya 2x pergi dah, tak nampak2 kantung 🥺

pergi check dengan doktor utk kepastian. kadang spotting sikit sebab berlaku penempelan janin

2mo trước

Takde sis. Mungkin clinic saya pergi tu, takde tvs

jumpa doc sis... setengah org situasi berbeza²... ada yg ok ada yg tak

2mo trước

I see. Ok sis. Mungkin saya masih awal lagi. Bersangka baik je 😥

Dh jmpa doc ke sis? Sy pun ada keputihan cmni tp x jmpa doc lg sbb bru 4 weeks

2mo trước

Ada sis. Baru je pagi ni perut saya memulas2 lagi. Ada white discharge jugak 😥