Stress rasa nYa

Mommy , Saya tak tahu nak buat apa lagi , baby saya dah sebulan selsema tapi tak okay lagi , kadang on off la , siang2 okay je takde apaa , tapi kalau malam adalah bunyi hidung tersumbat , Saya dah cuba cara bermacam macam , dah pergi klinik , klinik hanya bagi titis air je , Dah beli strimer , dah beli balm2 baby tapi still tak hilang ? Cuma tak teruk sangat lah , baby baru 2 bulan

5 Các câu trả lời

Beli nasal spray strerimar, gambar ikan dolphin..tu ank sy dh nak 3 tahun masih guna..tiap kali dia susah nafas atau hidung tersumbat, spray je..tu takkan ada ape2 effect, just air laut je..byk kali spray dlm sehari pon tak de masalah..buat tepuk percussion kat dada dia, tgok dlm YouTube mcm mana cara buat..kunyit hidup sy sentiasa sapu kat batang hidung dia buat bentuk T..sbb bile spray nanti baby akan telan hingus atau kahak tu dan akan kuar ikut najis dia..kalau berani, awk sedut hingus dia..tu lg bagus..

5y trước

Yg lendir dlm najis tu la kahak dan selsema dia awak..

Cuba lah cara tradisional pulak .. Sapu kunyit dekat hidung baby .. Parut kunyit hidup .. Sapu .. Jgn risau klu batang hidung nye kuning .. Nnti hilang kuning nye .. Baca lah ap2 doa . Bismillah , selawat ..

Sis bagi susu badan ke. Kalau gitu sis mkn vit c. InshaAllah susu yg disalurkan tu akan sampai ke baby. Mudahan anak sis cpt sembuh yea.

5y trước

Ye sis. Ibu yg mkn. Bukan baby tau 😅

Akak cuba sedut at hidung nye... sebelah2....tkot ada hingus yg pekat at dlm...

5y trước

X pew...akak try je buat setiap kli hidung nye mcm trsumbat...mna tau mkin okey....inn sya allah... semoga dipermudahkan kn kak

Jgn tidur direct kipas