Tolong doa kan saya :)

Hi mommy saya nk tnya klau mcm ni mmg +ve kan sbb rsa mcm xprcaya 8/4 hritu saya miscarriage bru 2 week mcmtu and rsa agak down skrg alhamdulilah naik 2 line lgi mommy2 tlg doakan kandungan saya klini sihat dan selamat yer tq.Nk tnya rsa2 dh berapa week yer klau line mcmtu kan saya misscarriage 8/4 ,6 7 hari jgk drh non stop then xperiod dh so kiraan strt 8/4 ker?#ingintahu #firstmom #pleasehelp

Tolong doa kan saya :)
18 Các câu trả lời

Saya ada pengalaman sebiji macam sis. Awal bulan 12 2021 saya gugur 7w, tak sempt period, bulan jan 2022 saya pregnant semula. Sebab ada history gugur, saya pergi jumpa o&g terus. Scan belum nampak so dr buat bloodtest untuk cek hcg. Alhamdulillah memang pregnant. Dr bagi ubat kuatkan rahim dan appointment lagi 2 minggu. dr pun tak dapat agak berapa weeks sebab takde lmp. So usia kandungan 💯 ikut scan ☺️ sis nanti boleh pergi cek kat klinik ya..

1y trước

Itu saya tak pasti pulak. Sebab tak check guna cb masa tu 😅 check guna strip je positif, terus buat appointment jumpa dr. Hihi. Takpe sis nanti jumpa dr dulu ya. Ikut scan lagi tepat kot 😉

Pengalaman sy sis.. sy gugur 9 mac 2023.. berpantang 2 minggu.. check upt dah neg.. check klinik swasta pon neg.. minggu ke 3 bersama dah dgn suami.. bersama dgn suami pon lepas OPK dah negatif.. niat mmg nak jarakkn pregnant.. sbb takut dalaman tak kuat lg.. sekali 21 april check.. positif.. rezeki.. Alhamdulillah tadi dah buat buku pink.. baby dah 8 minggu.. memang ikot scan je usia kandungan tu

Sye miscarriage dulu pon smpai 3weeks + bila test still naik 2line terang sbb hormon HCG tinggi. Sye bukan nk musnahkn harapan awak. Mintak maaf sgt2 tpi sye suggest awk gi check klinik mintk test by blood ke. Tkut tu positive sbb hormon HCG time pregnant yg miscarriage tu. Ape2 pon sye doakan awk dipermudahkan segala urusan. Klw awk memang pregnant sye doakan kandungan awak sihat dan kuat ye.

1y trước

Miscarriage brp weeks tu smpai 3weeks hcg msih tggi?

kalau kiraan tu susah sket sis.. sbb awak x period lg lps miscarriage hri tu.. nie kre awak x sempat period lg trus preggy blek kan? awak tggu dlu smpi next month ye.. Klu x period jgak, insyaaAllah awak preggy.. jge ksihatan, jgn tggl folic acid.. klu next month x period jgak, upt pun positive bley la scan kt klinik..smoga ade rezeki awak..

1y trước

Baikk thnks sis

sy mcm sis. sy gugur 18/12 . bln 11/1 upt saya samar tapi selepas sy gugur , sy cek upt mmg dah neg . saya tak sempat priod . masa gugur sy kluar drh smpai 8 hri . so bila p klinik mmg sah sy pregnant . tp doc ikot je kiraan dri scan . skrg dah 21w4d . semoga ada rezeki sis kalini . jaga diri bebaik . jgn terlalu lasak . kalau nk kepastian bole pergi klinik .

1y trước

Ye baik thanks sis

Biasanya hormon hcg selepas gugur tu akan perlahan2 hilang dan boleh stay d badan wanita yg baru gugur tu selama 6minggu.. Bukan nak bagi awk rasa down ye, tp x salah cek balik upt nanti selepas 1 or 2 minggu.. Kalau memang awk pregnant saya doakan kandungan awk sihat dan dilindungi sentiasa.

1y trước

kalau hormon hcg dlm badan ada ..dia detect upt naik 2lines or pregnant..tp sy syorkan awak check lagi beberapa minggu or scan ke. just to ensure awak btul2hamil bkn sbb hormon hcg msih tersisa dr badan..inshaAllah fikir baik2 naaa

better check lg 2 week. sbb takut hormon hcg dlm badan masih tinggi dari miscarriage haritu. btw tak cuti bersama ke? darah kering seminggu tu terus bersama? 6/7 hari yg keluar darah tu darah nifas. mmg la belum period sbb tgh adjust lg hormon awk tu.

1y trước

Hritu lps 2 3 hri saya gugur then cek clearblue naik not pregnant dh

saya mcmni sis . saya gugur bulan 1,darah kluar dlm seminggu cmtu , lpastu bln 2 dh pregnant blik . skrg dh 5bln . blum sempat period dh pregnant . nk kira brapaa weeks pregnant mmg taktahu sbb tkde period . so sayaa tgok tarikh dkt scan je .

Biasa xkan ikut kiraan sbab xde lmp. Doctor akan refer kat scan je nnt untuk edd.. biasa doctor akan scan 2-3 kali untuk sahkan edd tu… tunggu 2-3 minggu nnt scan

1y trước

Ohh thanks

lepas sminggu gugur tu ade buat upt lgi tak?? sbb hritu sye gugur doktor sruh buat upt balik cek sme ade dia dh bersih or blom

1y trước

Yer buat naik mmg neg sbb gugur pon gariss dh strt pudar