Perut mengeras

Hi mommy to be.. Saya keliru.. macam mana nak bezakan perut mengeras sebab baby lapar & sebab contraction (due date nak dekat)?

1 Trả lời

baby lapar takkan buat rahim mengeras. cuma ada effect dari segi pergerakan baby. kalau ada contraction, pantau berapa kerap dan berapa lama. kalau contraction selama lebih kurang seminit, setiap 5-10 min berterusan selama stgh jam atau lebih, terus ke hospital. kalau kurang dari tu mungkin braxton hicks

2y trước

okay terima kasih puan..