BERURUT SELEPAS BERSALIN/GUGUR

Hi mommy, saya ada soalan nak tanya. Saya pernah bersalin czer 2tahun lepas tapi saya tak pernah berurut dan saya pernah gugur 2x tapi tak berurut juga. Ada effect apa2 tak mommy? Tapi sekarang badan memang sakit sangat2 sebab suri rumah kan so paham2 lah penat nak handle semua. Tolong jawab mommy :((

6 Các câu trả lời

kalau badan jenis tak pernah diurut atau mudah sakit2 sebab over work la istilahnya . xde rehat sekurang2nya puan pergi berurut sebulan sekali . 3 bulan sekali check peranakan terturun atau x. sy confinement lady jadi mmg akan pesan dgn pelanggan sy . walaupun awak gugur / czer tetap kena berurut berpantang seperti bersalin normal. bak kata org tua kita , badan nak guna lama . badan relaks , emosi dlmn pun relaks ..

normal tu sakit2 badan sebab buat kerja. kalau nak berurut untuk legakan sakit badan tu boleh je. tapi bukan lah keperluan pun. kalau tak dapat pergi berurut, at least banyakkan stretching untuk legakan muscle2 yg ketat tu, mandi air panas etc.

Takde effect awak. Bila kita overwork memang akan rasa sakit badan. Kena bersenam untuk stay fit, do stretching to release muscles stress, nak pergi berurut pun boleh untuk relaxing.

boleh jee kalau sis nak berurut release tegangan badan tu , sekali sekala badan kita pun nak me time 😊

sy 2x gugur. 2 kali bsalin czer xurut..sakit pinggang. skg duk usaha pi mengurut..mkn vitamin

bila kita terlebih buat kerja mmg badan akan sakit