Tak boleh minum susu

Hi mommy, nk tnya ada yg sama ke? Nurse tk bgi minum susu sepanjang sya pregnant ni sbb hb low turun naik (10 .7 - 11+).di sarankan minum lemon hari².jdi nk tanya susu ibu mengandung ni penting ke tdak sbenarnya? Tkpa ke klau tk minum? Ada efek waktu susu anak ke nnti? Saya first time mom #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

Saya dulu anak first n kedua memang tk prnah miss minum susu..tngah pregnant ank ke3 ni je tk terasa nk minum susu lngsng.. Nurse kte susu ni cme untk mnguatkan tulang kte je.. Tkde mengena dngan untk kndungan.. So better cri supplement untk naikkan hb je.. Mcam jus mamariam ke pati delima ke mnum air sunquick or oren fresh pun dh mmbantu naikkan hb

5mo trước

Jngan lupa.. Amik zincofer dngan air oren.. Cepat serap vitamin c

susu boleh minum laa cuma jarakkan masa at least 3 jam sebelum dan selepas ambil ubat sbb susu ni kacau effect ubat. bnda ni penting sgt kalau x sia2 ja mkn ubat tu sbb nurse nk sng dy kata xyah mnum susu trus. bnda kacau ubat lg mcm telur, kaffein, daging haa tu smua pon kena jarakkan 3 jam kalau amek ubat.

6mo trước

iya,nurse kta klau bleh stop lh minum susu 😅okay jarakn tu yg terbaik, Terima kasih banyak mom .

Hye mom Saya pon sama tak minum susu masa pregnant So saya ambik supplement calcium untuk support tulang kita n tulang baby..

5mo trước

Shaklee okay amway okay

blh ja mnum ..sis try susu yg da kurma tu bgus untk hb..sy amalkn yg da kurma dgn jus pati delima