mommy to be

Hi mommy to be nak tny... Masa kandungan 27 minggu... Masa nak buang air besar tu duduk mengcangkung xpe ke.. N then masa nak buang air besar tu perut rasa sakit sangat.. Memang bgitu erk... 1 lagi nak tny.. Mommy² ada info x berkaitan dengan air ketumban yg bnyak tpi terkawal?? First baby.. Biasanya yg air ketumban ni melebihi paras normal.. Memang semua akan bersalin caesar?? Harap dapat info dri mommy²

2 Các câu trả lời

Duduk mencangkung boleh aje. Tp risau sis tak selesa. Mcm sis kata td perut sakit sgt. Sbb perut dah membesar, baby dah membesar. Bila kita mencangkung, peha tekan ke perut. Tu boleh sakit. Jadi mungkin boleh ubah posisi tandas duduk. Lebih selesa sbb perut dah mmbesar 😊 Air ketuban pada usia 27w masih boleh berubah lagi. Jgn risau.

Bole je..kalau sakit,better ubah posisi