Buat kerja

Hi mommy nak tanya ? Saya dah 27 week , tapi saya jenis tak boleh duduk diam , bangun pagi saya akan menyapu , mop lantai , cuci tandas , cuci pinggan , stiap hari mcm tu , sebab saya tak suka tgok bersepah , Ok tak saya buat kerja kalu kandungan masih awal macam ni ?

2 Các câu trả lời

Saya sepanjang pregnancy buat kerja rumah alhamdulillah time bersalin tk sakit lama. Senang beranak kalau rajin and active ni. If ada tumpah darah or baby kurang active tu yg bahaya. But don't overdo yourself okay. Kalau rasa penat tu rehat je. Mcm saya mmg sbb saya ocd mengemop rumah 😂 sebelum beranak pun sempat lg mop hahaha

Boleh je. Tp hati2.bila rasa penat kene cepat2 rehat. Sian jga baby dlm perut tu.