Nurse tak dengar heartbeat baby #16week

hi mommy, nak tanya normal ke nurse xdpat dengar hearbeat baby yg dah 16weeks. Ank first sy risau sangat, dia suruh dtg lagi 2 minggu. Takde pendarahan apa2, jsut sakit kdg2 dkt bawah rahim tu. Ptut ke sy pi scan dkt swasta hurmmm sbb risau. Help me😭😭 #firstmom #seriusnanya

1 Trả lời

boleh je awak pergi swasta untuk double check, double confirm. semoga dipermudahkan 🤍

2y trước

sy pun pernah, checkup kat klinik desa. nurse check pakai doppler tak dengar heartbeat, 5-6 nurse tolong check pun sama. nurse cakap sebab sy tak sarapan lagi pagi tu, jadi baby kurang aktif. kena refer ke KK pulak untuk scan, masa drive ke KK dah nangis. sampai KK, doctor scan, alhamdulillah ada heartbeat. sejak tu tiap kali sebelum checkup, makesure sy sarapan sikit.