Bersetubuh trimester pertama

Hi mommy. Nak tanya bolekah bersetubuh di trimester pertama.. dan normal kah selepas bersetubuh perut jadi mgeras 😅 and boleh ke lepas dalam ? #firsfbaby #6week5day

2 Các câu trả lời

Biasanya dr tak galakkan bersama dalam 1st trimester ni sebab kandungan baru sangat lagi. Ada risiko keguguran. At least tunggu sampai kandungan 12w ke atas.

elakkan kalau boleh.. sbb air mani merupakan induce semula jadi , itulah perut akan jadi cramp, jadi if tak kuat kemungkinan boleh gugur.. 🤗