Belum nampak baby

Hi mommy nak Tanya ada yg situasi cm sy bleeding spotting cklat skit pastu scan kantung dah nmpk cma bby BLM nmpk..normal ka da spotting n kndgan 7w BLM nmpk..doc mtk repeat scan 2 mggu lg ..ada ka yg Dua mggu lg scan bru nmpk bby ngn heartbeat..ptt ke sy risau yer.. #bantusharing #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

9 Các câu trả lời

normal. majoriti mommy scan 6@7w nampak kantung. ada setengah mommy buat tvs scan nampak baby sgt kecik. nak nampak baby dn heartbeat repeat scan masa 8@9w keatas. jangan stress. stress boleh effect kandungan awak. banyakkan berehat. kalau boleh bed rest. bangun hanya utk mkn minum, mandi dan solat. paling penting doa byk2. doa ibu hamil mustajab.

saya scan 10w nampak kantung baby dgn dengupan jantung. insyaa Allah lagi 2 minggu repeat scan da boleh nampak. banyakkan bedrest jangan angkat benda benda berat. jangan lupa makan asid folic beli kat farmasi, nanti da buka buku pink baru makan yang klinik punya. yang penting jangan stress. kalau spotting berterusan pergi hospital dengan segera.

masa saya 7w pun saya keluar darah sikit lepastu saya pergi klinik tapi Alhamdulillah nampak kantung dan baby..start tu doktor suruh makan ubat kuat kan rahim dan setiap pagi saya minum susu sekarang Alhamdulillah saya dah 25 w

apa yg sis perlu buat berdoa n berehat secukupnya sbb masih awal jgn buat kerja berat . InsyaAllah 2 minggu lg just repeat jee ke doc . tp kalau spotting berterusan n berhari sis kena ke klinik semula

Sy msa 6w spotting merah drh fresh. Trs pegi emergency, drg scan bru npk kantung. Dr suru repeat scan 2w after. Tp sy bt rescan dlm 9w. Alhamdulillah dh npk baby gerak2. 😄 skg 20w

Kalau spotting bnyakkan rehat ye. Masa saya scan waktu 7w nmpak kantung je sbab period irregular. 9w repeat scan baru nmpak janin and heartbeat size 8w waktu tu.

Saya awal2 spotting dua kali. 7w tu baru nmpak kecik je mcm cangkuk tp repeat 9w baru nampak betul. Bgantung pada period regular ke tak jugak

Normal 7w rak nampak kantung. Scan lagi 2 weeks nampak janin and ada heartbeat. Banyakkan bedrest sebab bleeding. Jangan buat benda2 berat

tenang... awak perlu rehat banyak