Apa ubat terbaik rawat ruam?

Mommy minta bantuan ni ruam kan? Ada ubat yang bagus tak? #pleasehelp #firstmom

Apa ubat terbaik rawat ruam?
21 Các câu trả lời

kalau ruam selalunya. pakaian kena bersih atau pun ada produk pencuci tidak sesuai. atau pun tempat tidur kena bersih sepenuhnha sebab takut ada binatang kecil macam hama. atau pun cuaca panas, tolong pakaikan pakaian yang ringan. kalau ada mahu tambah boleh tambah sebagai info disini buat ibu ibu. kalau ubat saya tidak pasti. cuma kena jaga kebersihan dan persekitaran kena selesa buat baby. tangan sesiapa pegang baby kena bersih. maklum sekarang banyak sangat pnyakit. huhuhu

2y trước

selalu saya guna nappy cream untuk badas di cela kangkang. tapi amat berkesan cream ini

anak saya dulu ruam kat muka wktu tu tngh demam...saya pakai sudocream sehari dh hilng dah merah2 muka dia ... mummy kena stanby awal ubat2 ruam ni sebab baby cepat sngt kena ruam lebih2 lagi kat celah2 mna yg trtutup n lembap...dekat leher anak saya pun saya letak sbb susu selalu mengalir ke leher dia...takda merah2 dh...

Sy lak pelik sikit..anak kena ruam je cpt2 sapu lipstick expired..terus ok..pakai cream2 ubat x jalan..petua tu ade sorg makcik ni yg share dia suh try buat..mula2 was2 tapi dh xde pilihan kita tawakal pada allah n terus sapu tengok2 ehh ok pulak🤭 papeun allah bagi sembuh…

sy tak tau berkesan atau x dgn baby lain, tp utk baby sy ruam d pp kira teruk jgk la tp bila guna krim snow white ruam ambik masa 2 ke 3 hari jak utk beransur baik sedikit demi sedikit.. sampi sekarang masih guna tp guna utk leher merah, atau celah² yg merah..

saya guna krim ruam warna pink and kerap tukar lampin. kadang kulit anak tak sesuai dgn jenis lampin tertentu. kena try n error dan pastikan punggung bayi kering sebelum pakaikan lampin. harap membantu ☺️

saya suggest kn 3 jenis ni ye sudocream bepathen cream calamine try dulu mane 1 inshaAllah hilang ruam. tiga2 tu mmg utk ruam n gatal ekzema apa sume

sis, sudocream mmg bgs, smpai skrg ini mmg atr penyelamat. sis beli botol kecik je, yg besar byk sgt tau, sy da dkt setahun xluak separuh pun lgi

kalau ruam sis cuba bukak pempers jangan bagi pakai pempers sementara krim sodoku ada jual kat farmasi sis memang bagus saya pakaikan untuk ank

Saya cuma bagi baby pakai Sudocream ja utk semua jenis ruam, termasuk la kesan gigitan nyamuk. Alhamdulillah, berkesan segalanya.

Petua pelik tp menjadi kt anak buah saya pakai vaseline minyak balm tu dy share kt org lain jugak so far menjadi