PREGNANT VS WORK

Hi mommy-ii . Nak tanya , macam saye bekerja di Watson's , saye sekarang baru pregnant 5weeks , kerja saye berdiri sepanjang masa dan ada kena angkat angkat stok , panjat panjat tangga di dalam stor . Kerja mcm saye ni bahaya ke untuk kandungan yg baru 5minggu mcm saye ? Saye risau sbb saye baru pregnant anak pertama dan takde pengalaman .

27 Các câu trả lời

Sy dulu pun kerja di watsons . Kerja mmg berat , sentiasa berdiri . Kadang sy minta izin store manager untuk duduk dlm store rehat skjap . Kandungan 2 bulan suami minta sy berenti . Sbb sy alahan teruk.

bgitau sm awl2 sbb sy pun staff Watson jg..n skrg tga preggy 30weeks sda..msa mula2 Tau pregnant da 5minggu trus bgitau sm, dia akn Pham dia xbg kja berat inshallah...

preggy xbole berdiri lama, xbole angkat berat sis .. sis bole info dgn boss awl2 bgitau yg sis preggy rasanya dea akn bagi sis kerja ringan sikit

Mula² pregnant jangan buat benda² berat. Masa mula pregnant la kena jaga betul² . Kena bincang la dengan boss.

Susahkn bile pregnant n kne kerja. Kdg2 org xfhm n xnk fhm pn situasi kite....😪😪😪

Prnah nampak org mengandung krja Watson ok shj.. Tapi klau rasa sakit minta brhenti dlu sis

Saya prgnnt 6 bln kje smpai ni je.xlma lg brhnti mmg xbkh go.kna brdiri lma n pnjat2.

Inform bos awal2 cakap mengandung, mungkin dia xkan bagi awak buat kerja berat2

Jangan.. kawan sy pn gugur sbb lasak waktu bekerja.. panjat2 n berdiri lama

Kene inform bos... Biase bos mmg akan faham n bg kje y ringan shj..