confius

Mommy btol ke 24 week tu dh 6 bulan... ?? Ade yang pertikaikan sy... Perot sy kecik mcm 2 bulan... ? sy jadi takot... Kecik sgt ke perot dgn usia kandungan... Hurmm.. Risau kan bby dkt dlm ni

confius
104 Các câu trả lời

Ya btl 24w tu 6bulan, kita jgn dgr apa org ckp, perut besar ke kecil xpa, yg baby dlm tu sihat, ada je org 6bulan tp xnmpk baby bump lgi, sy pun 6bulan tp perut x nmpk sngt, makin lama makin besar tu so jgn kesah sngt apa org ckp

5y trước

4w - 1bulan 8w- 2bulan 12w- 3bulan 16w- 4bulan Dan seterusnya , sy ikut kiraan doc yg tulis kat buku sy

sy pun 24 minggu perut lebih kurang sis je.. kalau pakai baju besar x perasan sgt pun..tp da buat detail scan sume doc ckp baby ok semua.. alhamdulillah...better perut x besar sgt janji baby sihat,besar sgt nnt letih..hee

Saya kandungan nerusia 6bln. Size perut lebih kurg je mcm sis. Bila sy fhmkn sebenar nya... Perut bsr sebenarnya org kata air ketumban yg bnyk. Tu sbb bsr. Kalau doc ckp kandungan sihat je alhamdulillah sis... 😊

Ok tu 6 bulan, akak baru 2 bulan besar mcm tu lah sebab kembar air org tua2 ckp dari anak 1st sampai mengandung anak ke 3 nie, bila dah nak masuk 6 bulan org ckp mcm dah nak bersalin sgt 😁.

sy pun 24weeks lg kcik sis.. pkai tshirt org xtahu pun preggy.. tp alhamdulillah baby sihat walafiat.. tanya nurse dia ckp normal.. nak2 first time pregnant, rahim xmngmbang lagi..

Perut saya macam ni masa 5 @ 6 bulan. Pedulikan je mulut orang. Janji baby sihat. Perut besar @ kecik, tak ada kena mengena dengan baby. Sebenarnya baby elok je besar dalam perut.

Alaa biasa laa tu.. Lain orang lain saiz perut nyaa. Saya nak masuk 9 bulan pun perut kecik jugak. Doktor sendiri kata perut saya kecik. Tapi takpe laa asalkan baby kita sihat..

Tkyh tkt.. sy pon mse prgnnt 6bulan kempis je perut xnmpk mcm prgnnt.. msk 7bulan bru trbonjol sikit.. now, mnghitung hri..perut kecik tkpe.. jnji mommy & baby sihat je ☺️

Takpyah peduli orng nak kata apa . Janji baby dlam perut sihat . Mommies pun sihat . Itu je dah cukup bagi semangat diri tu untuk bawa anak dalam perut . Don't worry okay

Jgn dgar org ckp bukan2, check up takda masalah so don’t worry kayh dear. Sy sblom ni pon sama jugak. Third trimester baru nampak skit. Lain org lain caranya 😉