Pengalaman Bersalin Ceaser

Mommy boleh share pengalaman bersalin ceaser ke? Saya sdg berpantang hari ke 10. Sebelum bersalin, saya batuk berkahak. Kemudian ditakdirkan terpaksa emergency ceaser. Lps bersalin pun masih batuk, bila batuk memang kena ampu bahagian tmpt bedah tu. Kena tahan di wad hampir seminggu disebabkan doktor on antibiotik. Masa di wad tak rasa sakit sangat kat area perut atas tempat luka pembedahan tu. Beberapa hari balik rumah baru terasa sakit2. Sakit tu macam on off. Kejab2 datang, jalan pun kena ampu dan slow je. Bila fikir balik di hospital hari2 doktor kasi ubat tahan sakit. Di rumah mmg takde ambil langsung ubat tahan sakit. Mungkin ke itu faktor nya saya baru terasa sakit? Luka luaran alhamdulilah dah kering dan tiada bengkak @ apa2 yang meragukan. Mmg normal ke sakit2 mcm tu mommy?

1 Trả lời

Normal sis.. Bila ubt dah hbs, mmg mcm2 sakit rasa tp taklah teruk sgt.. Jgn bimbang la.yg penting jahitan dah kering tp apa2pun kena alert kalau ada yg x normal..

5y trước

Kalau bby terpijak, sakit jg sikit tp klu setakat terbongkok2, angkat bby (dah 6kg), ok je.. Jgn bimbang la.. Ok je.. Hihi