BERBASIKAL SEMASA HAMIL

Hi mommy , boleh ke berbasikal pada 1st trimester ya ? Sbb tdi ada org tgur kalau baru pregnant 5weeks tk boleh berbasikal 🥲

2 Các câu trả lời

1st trimester seeloknya relax2 dulu, masuk 5bulan refer dr/nurse dulu nak main mainan lasak. Sebab basikal takut terlanggar batu/pape boleh jadi asbab keguguran.

Tak digalakkan sbb awal trimester spatutnya byk rest n jgn buat aktiviti lasak.. Kandungan masih belum cukup kuat lg