Bayi suka jelir lidah

Hi mommy, my baby da 6month sy perasan bila bermain/bergurau dgn dia... suka jelir lidah mcm ni.. normal ke.. , nak kata kulat kt lidah x mungkin sy sll cuci lidah dia tiap kali mandi kan dia .. sy risau sbb masa anak sy umur 1 bulan lebih dulu..ada buat surgery sbb dia ada tongue tie.. tkut yg tu ke punca dia suka jelir lidah mcm ni😅🤷‍♀️ bole beri pendapat/penjelasan tak mommy² smua or ada x yg sama mcm anak sy .. #firstmom #6month #baby_6bulan #babysukajelirlidah

Bayi suka jelir lidah
16 Các câu trả lời

Normal ja tu. Nanti besar sikit akan kurang. Sy lagi masa baby baru lahir, dia kuat jelir. Baru lahir... Sampai nenek dia kata konon terkenan dekat lidah biawak 🙈 adohh... Memang tu tindak refleks baby.

4y trước

Ya, memang rasa jelir lidah baru lahir tu normal. Just imagine dia terbiasa minum/makan air ketuban dengan cara macam tu. Mesti lidah keluarkan.

Anak saya 10 bulan baru start suka menjelir je skang. Pastu pantang nak menjilat je keje kalau dpt barang. Geram je 🤣🤣

normal je anak saya pun dlu suka sgt jelir lidah . ingt dah smpai ke besr mcm tu . tp skrang alhamdulillah tidak .

anak sy pun suka jelir.. 2 bulan tu main lidah.. skrg 3 bulan duk terkeluar lidah dgn air liur sekali 😂

Baby sy 8bln pun masih jrlir lidah klau bergurau. Mgkin cara dia mcm tu 🤭

ohhh normalnyee alhamdulillah heheh thank you mommy² semua 😍😍

Post reply imageGIF

normal mcm bby sy suka jelir lidah.hehe comel nya. tapi apa tu tongue tie?

4y trước

owhh itu.. ya x ya jugak hehe

normal anak kakak saya pun bgitu sekarang dah masuk 8 bulan

anak saya 4 bulan dah jelir lidah dah..

normal tu. nnti dah besar hilang la