HB low ?

Hi mommy! Ada tips lain tak nk naik hb .. sepanjang saya buka buku pink smpai skrg 20 week tak pernah pun darah lebih drpd 10 . Saya selalu mkn ubat yg kk bagi ? . Mkn brokoli, bayam, hati ayam semua pun dahhh . Tolong ye kot ada idea lain boleh cuba ?

59 Các câu trả lời

Try makan obimin plus . Sy dulu macam sis hb 10.9 je lepas mkan tu terus naik 13.5 disamping tu makan la sayur2 hati ayam ke

5y trước

Owhh yakaa ... Okey2 ,,tq sis ... Semoga serasi dgn sy ...

Makan jus mamariam banyakkan makan buah delima & kurma sis...HB sy always 13 lepas amalkan buah delima&kurma

time buka buku pink hb sy 10.5 then kk bg zingkoper n sy mkn jambu batu ngn delima .. hrini pegi cek 11.4 dh ..

Pengalaman saya,Makan ubat ikut waktu yang betul,makan kerang 2x seminggu.Elakkan makan benda masam lebihkan makan ulam2

5y trước

Ouhh benda masam tk boleh ye 🤔

Sy mkn obimin lepas tu sy xmnum manis n kafein, (teh ,nescafe n milo) hb sy naik. Dr 11.7 skrg dh 13.

sy consume minyak kelapa dara ibu , hari2 tibai caffien pon HB mntain 12 , klau dak 9-10 ja 😊

Saya minum susu kambing Hi-Goat. Hb dari 10.8 jadi 12.5 dalam masa 2 minggu. Sis cubalah k. 😊

5y trước

Saya start minum masa 37weeks sbb hb memang drop dari 12 ke 10.6.. ada gdm juga.

Jgn minum teh,kopi, nescafe atau kafein sbb dia serap iron dlm badan kita an try mkn maltofer.

Kacang kuda rebus pun boleh mmbantu sis. Sama jaga makan. No teh kopi nescafe maggi etc.

makan ubat hb klinik bagi tu dengan jus oren atau air sunquick. insyaallah hb naik cantik,