Tambah selera makan

Hi mommy ada tips atau boleh share susu/vitamin utk menambahkan selera anak? Anak sy mmg ada masa taknak makan atau makan sedikit tp sejak masuk 11bulan ni dia langsung taknak makan. Bila sy suap aje dia tolak dan pandang tempat lain, kalau berjaya suap pun 2 3 sudu dan selebihnya dia campak bawah. Sy buntu dh sbb anak kbb, last check up berat 6.8kg aje. Semua tips dan resepi sy dh bg sejak dia 7bln, jgn katakan keju itu ini semua dh bg. Makanan pun dh pelbagai, buntu dh. Kesian tgk badan dia halus sgt, susu pun kdg 4oz dia bertahan sampai 3 4 jam. Kalau bg selang 2jam dia tolak walaupun tak makan 🥲💪🏻 #firstmom #ingintahu #pleaseadvise #SeriusTanya

4 Các câu trả lời

Saya bg lauk yg kami makan x de asing2 lauk plus saya bg je anak nak buat apa dgn makanan dia lama2 masuk juga ke mulut dia , berat pun dok 6.5kg je tengah umur 11 bulan ni kerja nak main makan x mau tidur pun x mau, saya layan kan je bila anak betul2 lapar baru saya suap makan, anak saya pun halus juga cuma saya x de nak bg vitamin sbb dulu masa saya baby halus mcm anak juga parents asyik sumbat vitamin last2 obesity 😊

11 bulan dah kan. nnti ckup setahun dah blh bg mkn ubat cacing. apa pun blh tnya nurse. bab susu plk bg sikit2 je. buat 2 oz je. susu tahan 1 ke 2 jam je. bg susu yg baru. awak try buat bbur kosong cair2 skit theb blend

4mo trước

vitamin ada byk jnis di pasaran . try google. sy bg appeton bby drop

awak try bubur kosong blend halus. mcm masa 6bulan. try tgok dia mau tk

Apa anak buat bila dia tak makan tu?