Mengidam aiskrim

Hello mommy... Ad tak mcm sy mengidam nk mkn aiskrim n suka mnm air sejuk n bahaya tak.. Ad yg bgi tw nnty bby besar ?... Kdang sy try than jk x mkn aiskrim tp bla dpn mata.. Susa plk nk menolak??... Sejak kndungan da 27 minggu 2 hari... Asyk nk mkn aiskrim.. N kdang sy pndai mengidam mkn gula² yg pedas...

31 Các câu trả lời

boleh sis je sis. x bd baby besar pun. cuma kurang kan makan manis lah. elak kena gdm. makan ais baik utk tubuh ibu. kurangkan suhu badan ibu.

Baby akn besar bila kta mngmbil gula berlebihan.. boleh ja mkn aiskrim tu... mnum air sjuk.. tp jgn mkn aiskrim hri2... kencing manis krg 😅

Sy pun suka makan aiskrim sis.. Xkira malam ke siang.. Kdg2 lepas minum air sejuk.. Msti kunyah2 gigit2 ais.. mmg xboleh tahan dh.. Kikiki..

kebiasaan baby girl yg kluar ni klau ngidam ice cream mcm saya tpi sya kurgkn mkn . alhmdullilh gemuk jer kluar 3.48

Sy mkn jax.. Sbb btul2 dh xdpt nk tahan nk mkn😂😂.. Tp xla bnyk.. Ksian kat bby dlm tu.. Mkn sckupnya jax

Sama lah...kalau air putih x sejuk memang xboleh nak minum..ais cream tu bagi nk elak muntah.. 😋

sye sejak pregnant ni selalu mkn aiskrim mlm2..Alhamdulillah baby ok sekarang dah 36week

Sy tiap2 mlm milo ais..kdg pkul 2 pg pon sruh husband beli ais..suka ggit ais

alaaa... baby ni suke eskrim.. 😂 mkn je... dont worry.. cuma jgn lebih2 je..

Yeah.. Sama la kita..da slmt pn lahir thun lalu.. Bby sihat smpai skrg🤗