Packing Baju Baby

Hi mommy, 1)nak tanya ibu2 yg dah bersalin di hospital kerajaan, sy ade nak beli zipper bag utk packing baju baby utk bwk ke hospital nanti. Supaya senang nanti, tak kelam kelibut. Ade tak ibu2 packing baju baby dlm zipper bag ? Bajet minimun utk 3 hari lah. Please advice me betul tak yg sy list tu ? And boleh share tak ape yg pihak hospital sediakan atau takde sediakan ? If ade terkurang or terlebih boleh komen ya. Sebab sy first mom🥰 Tenkiuuu Sy plan nak letak dlm satu2 zipper bag tu : 1) Utk baby dalam wad: 1)baju/sleepsuit 2)mitten/booties 3barut 2) Utk labour room : -baju baby -maternity loop -pampers 1/2 keping 3) Dlm wad (ibu) -towel mandi -pads -minyak panas -disposable panties -toiletries -Nursing bra -selipar (non-slip) -cardigan *pampers tu sy nk bwk satu pack yg ade 20pcs terus. *wet tissue *baby bodywash *minyak telon baby

2 Các câu trả lời

pengalaman sy bersalin masa ank pertama hari tu utk baby buat 3 zipper bag -labour room -day 1 -day 2 dlm tu just letak pampers, baju, mittens n booties.. barut ap sume tu sy xbwak lg.. just letak minyak telon, tisu basah je dlm beg.. untuk mama pulak just bawak -kain batik -baju kluar hospital -tudung -stokin -toiletries -pad -myak panas

1y trước

haah.. biasa kt hospital diorg xmndikan sabun pon.. n ad terbaca awl2 ni xpyh mndikan bby dengan sbun lg.. klu mcm dia dh besar sikit baru mndi pkai sabun

nah sis. boleh refer sini. semoga dipermudahkan 💕