tips rambut tak gatal semasa berpantang

hi mommmy mommy...ada kah tips rambut tak gatal semasa berpantang? mcm shampoo apa perlu pakai sebelum bersalin atau yang lain..

8 Các câu trả lời

Sy dlu wktu berpantang anak pertama, dgr ckp org bleh cuci rmbut 1 bulan.. sy try juga x cuci rmbut dlm masa 4 hari tu teruknya rasa, berpantang dlm keadaan kepala gatal2 dan ada kelemumur lgi.. terus sy cuci rmbut baru la rasa segar sangat. Klau mndi x cuci rambut sy rasa mcm tak mandi juga sbb x rasa segar.

Boleh mndi bsahkn rambut ibu...kite buat ap yg xmemudaratkn kite...jgn pk sgt petua org dulu2 klu menyusahkn kite...sbb 6t klu ibu xselesa takut menggangu gak emosi baby sbb masih dlm tempoh b’pantang kn...Allahualam...🙂🙂🙂

Hari2 basuh rambut la sis..sbb time pantang mmg kita kan pkai bju ngan sweater kipas pn slow..mmg bpeluh.so hari2 mandi basuh la rambut. Xde masalah pun..

5y trước

oh...sebab ada org ckp tak cuci rambut sebulan, berkipas pun tak boleh..tu yang susah hati

cuci je rambut mcm biasa ,xde masalah pun .kita kena jaga hygiene kita jugak .saya pakai serum safi shayla alhamdulillah rambut tak gugur pun 🌸

Setiap hari mandi dua kali sehari, setiap hari basuh rambut time mandi pagi. Guna shampoo yg kita pakai biasa tu je pun bole.

5y trước

ok..tq sis..

Hari2 basuh rambut. Syampoo yg kta pakai hari2 tu pun ok.

5y trước

Betul tu sis. Kalau tak basuh rambut silap haribulan kelimumur dan kutu membiak.

Mandi pagi2 tu basahkn la rambut,,mandi ptg xpayah

Dry shampoo Ada dijual Di farmasi