gatal2 & ruam pada bahagian dada & payudara

Hi mommies...sy skrg dah masuk 3 bulan preggy. Sy ada soalan. 3 hari lps sy tiba2 rs gatal di bhgn dada & payudara.. Xlama lps tu jd merah & muncul ruam.. Sy ingt mgkn ruam biasa je nt akan hlg..tp masuk 2 hari makin menjadi smp trun sikit ke upper abdomen tp cuma merah sj blum ada ruam. Rasa x selesa sgt. Smp ke 3 hari..sama jugak tp sy xnak layan & cb elak dr garu. Hari ni, bangun pagi kulit dah agak ok sikit..ruam & merah2 dah kurang, cuma rs gatal masih lagi. Sy pun xtau puncanya apa sb tiba2 je.. Bru hari ni beli aloe vera gel & sapu sikit bg lega sb sy xberani nak sapu apa2 ubat gatal yg lain terutama bhgn payudara. Risau pulak. Ada x mommies yg alami benda yg sama?

1 Trả lời

Biasa tu. Macam baby2 ruam panas. Hihi. Lepas bersalin, hilang. Sapu je losyen2 untuk bagi lega. Btw jaga makan juga, less oil is better! 😊

4y trước

Okay..tq sis😊