Ingin tahu

Hi Mommies..sy preggy 32w & result air gula sy 8.2...ade x mommies kat sini yg same mcm sy ? Pastu if kita ade kencing manis cmni, biase nye perlu bersalin awal ke ? Bersalin caeser @ normal ? My 1st experience kencing manis semasa mengandung. #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

tgk la sis gdm jenis ape.klu gdm on diet.mksdnya kencing manis tu kita boleh control dgn diet & x teruk sgt.biasa nya gdm on diet doc benarkn kita bersalin normal lg if xde mslh lain.klu gdm on ubat @ gdm on insulin.mksdnya kencing manis tu tinggi & xboleh nk control dgn diet.under medication.so risk tinggi.jd mybe doc akn suggest bersalin awl or xboleh bersalin normal kne czer

Bersalin: GDM on diet tak lebih 40 weeks. GDM on ubat tak lebih 38 weeks. Czer @ normal bergantung pd individu itu nanti. Sy gdm on ubat bersalin 38w2d by induce. Induce ke-2 guna belon baru berkesan. 11 jam tahan sakit. Bersalin normal. Air ketuban pecah, masuk labour room nurse kata dh boleh teran. Anak sulung.

kalau gdm on diet control boleh bersalin normal ikut due 40w. kalau on ubat dan insulin 38w dah kena serah diri

kalau detect gdm on BSP, biasanya ikut due. cuma kalau on ubat/insulin Tu kena serah diri awal.