PERGERAKAN BABY SGT AKTIF DAN KUAT

Hi mommies..sy nk tny.sy dh 34weeks+..pergerakan baby mmg sgt terasa lah sekarang..sbb baby dh bsr.tp normal ke kalau dia sgt aktif..mcm hari ni baby sgt aktif.tgh kje..perut naik turun naik turun,kwn meja sebelah pn perasan..sy igt sbb sy lapar,sbb mmg ade rs lapar sket.jd sy pn mkn roti.tp still baby masih aktif.n bwh perut sakit sket hari ni.

1 Trả lời

Baby aktif tu normal. Sebolehnya mmg kita nk dia aktif sbb kalau x aktif risau tali pusat dah terbelit kt leher. Tp kalau awk risau pape jdi, boleh aje pergi scan. Tgk if ada pape yg trigger baby utk jadi aktif lain mcm

5y trước

Tq bg pendapat sis..lps mkn nasi lunch td baby ok sket..x gerak rancak dh mcm b4 mkn..maybe lapar kot,mlm smlm n pg td x mkn nasi,mkn bihun je..sy masuk 3rd trimester ni jd mcm awl preggy dlu..x lalu mkn nasi..😅 tp kne pksa jgk mkn sket tgok gaya baby jenis kne mkn nasi nih..klu x,dia mogok..😅