sakit gigi..gusi bengkak

Hi mommies..sy dh 15w preg..sy mngalami gusi bengkak dn sakit yg teramat sgt..pp pun dh bgkak sebelah..tdur mlm pun x dpt..any advise utk kurangkan sakit?

7 Các câu trả lời

Kumur air garam sis. Lepas tu make sure takde makanan tersekat. Sy haritu sakit sgt sampai tak boleh tido sy terpaksa makan paracetamol sebiji baru boleh tido.

Kumur mulut guna air garam sejuk sis.. Air dr icebox tu.. 3x sehari.. Kena rajin gosok gg lps mkn/muntah.. N amalkan makan kalsium yaa

Boleh pergi chckup dentist. Kalo perlu cuci dr akan cuci n bg ubat kumur. Scra traditional boleh kumur ngn air garam

P klinik gigi. Mslh gigi akn tmbh teruk klu biarkan. Ms prgnt gigi yg rosak akn lebih cepat rosak.

Better consult gynaecologist dan pergi untuk dental check up..

Sis pg jumpa dentist. Jgn lupa bawa buku pink

Sis boleh p klinik sis.