38weeks pregnancy.

Hello mommiesss! Maaf nak tanya, dkt sini ade gang tak yang dah 38weeks or more tp masih belum ada tanda nak bersalin? Risau overdue and may mommies suggest apa2 untuk cepatkan bukaan tak? My MIL keep on urge me to drink air selusuh (akar kacip fatimah) once dah ada contraction tu 😫

18 Các câu trả lời

anak no 4 sya lahir 38w4d , just sis rajinkan diri turun naik tangga .. jgn ambik apa2 berkaitan selusuh tkut nanti skit kuat je tpi bukaan x da ..

2y trước

thank youuuu ❤

saya haritu pun 38minggu 1hari bersalin kena kerap bersama dengan Suami waktu waktu macam ni nanti Tanda tu akan datang sendiri

2y trước

ohh mcm tu ya. tp saya sejak2 preggy ni, kurang bersama suami, mcm tkde mood. tktahu la normal ke tak 🥺

Jangan minum air selusuh. Nanti contraction rasa kuat tapi takda bukaan. Even sebelum masuk LR pun doc tak bagi.

2y trước

thank youuu ❤

sya da overdue , due 3/12 doc da bg tarikh serah dri tnggl 12 ni .. smga urusan kita d permudahkan

2y trước

insyaAllah. semoga kita semua dipermudahkan urusan utk bersalin & berpantang, mommies kuat 🥰

Belum bersalin. Tapi ada la rasa sekali sekala perut rasa keras and susah nak jalan.

2y trước

kan sis. sama, perut kerap mengeras je 🥺

jngan minum air selusuh terlalu awal sis nnti makin susah nk bersalin

2y trước

okeyy. thank you 🥺

Saya masa anak sulung ngam2 40minggu baru dia keluar 😂

2y trước

ohh ade induce tak?

naik turun tangga. pjuk baby slalu

2y trước

thank youuu ❤