Tekan2 perut 3rd trimester

Mommiesss... Ada effect x kalau selalu tekan2 perut time 3rd trimester ni.. Saya 29wk 5d tapi susah betul nk rasa gerakan baby ni smpai kn saya pergi buat CTG kat hosp sbb xrasa baby gerak. Tp bila buat CTG tu aktif pulak budak kecik ni, terus cukup 10 gerakan time tu jugak. Saya kena tekan2 perut baru rasa budak ni gerak, kalau x susah betul nk feeling dia. Agak2 ada effect ke kalau selalu tekan2 perut ni? Boleh trigger early labor ke? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

15 Các câu trả lời

sy gerakkan perut, usap2 sikit . xpon sapu perut dgn air..nti dia gerak..

tekan2 manja.. usap2 pun baby blh rasa tu puan

tekan je..bukan hentakan kuat pun kan..

minta ubat sembelit kt kk

Blh tekan tp jgn kuat sgt