Tekan2 perut 3rd trimester

Mommiesss... Ada effect x kalau selalu tekan2 perut time 3rd trimester ni.. Saya 29wk 5d tapi susah betul nk rasa gerakan baby ni smpai kn saya pergi buat CTG kat hosp sbb xrasa baby gerak. Tp bila buat CTG tu aktif pulak budak kecik ni, terus cukup 10 gerakan time tu jugak. Saya kena tekan2 perut baru rasa budak ni gerak, kalau x susah betul nk feeling dia. Agak2 ada effect ke kalau selalu tekan2 perut ni? Boleh trigger early labor ke? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

15 Các câu trả lời

sy goncang2 perut sy sis hahaha. tpi tk lah kuat mana. nnti dia marah ditendang nya sy😂 lgi stu cara yg paling sy suka, sy tekan perut sy kiri kanan guna tapak tgn smpai rse mcm dpt pgg something dlm tu. ni paling besttt sbb dia auto respon🤣 lpstu cara lain nk trigger dia sy baring ngiring belah kiri. pastikan perut cecah tilam/lantai. niiii siyessss seronok sbb rse geli2 dia gerak. haha kdg sy ketawa sorg2 sbb benda ni je🤣😂😂 rse geli2 mcm kene geletek dri dlm perut😂 lgi stu dia aktif bila sy buka selawat masyisyiyah. nnti rasa dia bergerak, tendang2, pusing2. tpi pastikan sis baring la. senang nk fokus n rasa dia gerak. tk sabar nk tgok budk tecikk yg dok respon niii. geramm rasanyaaa eii. btw sy selisih 2 hari je dgn sis. skrg sy genap 30w.

1mo trước

sy skrng 35w .. masa 33w nurse ckp perut masih longgar n masa checkup pon nurse smpai 3org kerumun sbb xbnyi jantung baby.. sblum tu elok je dy main dlm perut haa .. nurse usik² tekan perut haaa amikk kau dy tendang sekuat hati 😂 marah sngt org usik dy.. tpi that time bby masih melintang .. doakan 35w bby sy dh ready duk elok² nk kluar ye . huhu

sama mcm saya dulu😂 siang asek tido je..sampai kita pulak yg risau sampai kena gosok² perutlah, kena makan something laa nak bagi dia bangun🤭. bila malam aktif pulak..hari² mcm gitu yer... pernah x rasa gerak cepat² g klinik, aktif pulak dia😌 awak beli je dopler mcm kt kk tu...

1mo trước

dh setahun dah dia🤭 ms newborn kdg senang tido malam kdg susah..tido siang pon sama.. tapi lama² okay.

same..Baru Na Tanya..dah nampak Ada posting Ni..serious nak nagis Bila xgerak..38week..Ni kandungan ke-8.. 2hidup yang lain keguguran..Mau X meroyan kalau kehilangan lagi y ke-8 ni..cakap kat baby lam perut..buat Ummi risau cmni keluar la cepat2🥹

boleh je tekan² sebab baby dalam kantung. doktor pun suruh buat gitu kalau tak rasa gerakan baby. yang penting dalam 2 jam mesti ada at least 1 kali rasa gerakan

Sama mcm Sy dulu sbb bby kecil kita tak rasa dia aktif aje..saya pun suka gerak2 kan dia baru boleh kita sampai 10xgerakan.skrag alhamdullilah bby dah keluar 50hari baru.

kalau sya usap pusat,mmg dia aktif bgerak.Tp bila dah t'lebih aktif pon sya risau juga 😆 skrg alhamdulillah dah 2 mgu usia bby sya 🥰

1mo trước

waah, tahniah sis 👍

kalau da decide nama anak, panggil je sambil usap2 perut. kalau selawat n zikir pun dia akan rasa gerak2 juga

xde effect ape pon klu tekan2 perut ..sy dlu goncang2 perut siap lompat bintang nk bg baby gerak sbb X ingt bila last ank gerak 😂😂

saya smpai goncang2 perut bg dia gerak..org sekeliling saya pulak risau🤭🤭 Alhamdulilah xda apa2..

Mungkin sebab awak jenis uri depan and perut tebal kot. Tu macam tak rasa sangat

1mo trước

ya.. waktu kat hosp pon doktor ckp mcm tu jugak.. mungkin saya xrase sbb uri kat dpn.. tp kat hosp behave pulak baby.. blk umah dia main ciku cak blk 🥺🥺🥺 adoii