Berpantang

Hi mommies, Saya nak tanya. Saya bakal mengambil anak angkat bulan 12 ni. Due will be on early Dec. InsyaAllah. My concern adalah, ibu akan berpantang dengan saya within 2 weeks sahaja then dia akan sambung semula ke college. Boleh tolong advice yang mana paling utama ketika berpantang? In terms of makanan, supplement apa yang bagus untuk dalaman etc. Thank you Mommies for your prompt response

1 Trả lời

Baby sekarang selalunya akan kena kuning . So ibu ibu memang tak boleh makan herba , halia , serbuk lada hitam putih , kunyit . Jamu semua tu selalu nya awal awal memang tak di makan . Boleh masak makanan pantang tanpa bahan bahan ni . Lepas tu boleh cari susu kambing fresh untuk ibu minum untuk kurangkan kuning cepat melalui penyusuan dan makan sayur sawi untuk tambah susu

5y trước

Aah . Tapi lain badan lain kerenahnya . Ada setengah orang lepas bersalin seminggu pun belum tentu boleh berjalan , senang demam sampai menggigil kalau langgar pantang , ada setengah orang mandi air sejuk pun badan tak rasa apa .