Baby 3 bulan kurang menyusu

Hi mommies, Saya nak tanya baby bila masuk 3 bulan memang taknak menyusu sangat ke? Anak saya fully fm. Menyusu pun macam dipaksa. Bila tengah mamai saya bagi susu baru minum. Kalau dia celik, dia reject 😢 ada ibu pengalaman macam saya?

2 Các câu trả lời

Macam anak saya. Sejak masuk 3 bulan dia selalu main main kalau menyusu. Saya biasa buat susu 3oz je. Masa bagi dia akan main main. Kita pon slow slow bagi. Nanti lama lama dia akan minum jugak.

normal. sbb dia nk beralih fasa dr 3m ke 4m. masuk 4m dia sekadar bayi shj, bukan bayi baru lahir dah. keep sabar n keep offer dia susu. bg teether pun okay

1y trước

Terima kasih puan sudi reply. Jadi takpe ke kurang menyusu? Berat dia akn drop tak