Susu ibu tak meriah

Hi mommies Saya bukan fully bf mom, baby lebih banyak minum susu formula. Sekarang baby dah 8 bulan, ada probability ke susu saya jadi meriah kalau saya consume milk booster? Sebelum ni susu saya memang sikit, sbb tu baby minum susu formula. Tapi saya selalu rasa bersalah tak dpt bg dia full bf. Kalau mommies ada pengalaman, mohon share ye..

1 Trả lời

susu meriah kalau ada demand adalah supply. kalau minum milk booster saja mungkin lambat la. apa yg saya tahu kena kerapkan direct feed jela. atau pam ikut timing utk bykkn susu..nk tahu lebih bole search fb ilmu penyusuan sana mgkin lbih byk sharing dri ibu² yg susu meriah . tapi 1je..minum susu mana2 pun boleh mummy asalkan ank membesar sihat.. jgnla rasa bersalah/berdosa sebab takdapat bg susu badan je.🥹 stay positive jela ok. jgn banding2 dgn org yg meriah susu badan nnt kita yg down. bg sy umur ank dh 8bln kita fokus dgn menu makan dia jela. lagi happy tengok anak makan selera! 😍

4t trước

thank you awk..terubat sikit hati Saya baca Komen ni..tp deep down sedih lah jgk..btw thank you atas sharing ye