bby fully bf

Hi moms.... Mcmana nk tmbhkn lg air susu bdn? Dh cuba mcm2 milk booster tp air susu tak meriah mcm dlu. Kcian ngn bby tkt xckup susu. Klau blh xnk bg susu formula dlu. Any suggestion?

4 Các câu trả lời

Titisan emas Tidak perlu milkbooster Tidak perlu supplemen Tidak juga perlu makan banyak banyak untuk dapat Apa yang diperlu Ibu motivated Ibu jangan stress Ibu lengkapkan diri dengan ilmu menyusu (seperti teknik pelekapan,tanda tanda anak lapar etc) Ibu makan secara sihat dan seimbang Yang penting mindset ibu ibu..jangan mudah terpengaruh. Jika pertumbuhan anak adalah baik, kuantiti susu yang ibu ibu hasilkan adalah mencukupi Sumber : MOH Malaysia Dietetic Services / Perkhidmatan Dietetik ** follow page ini untuk info yang lebih banyak

Lama2 nanti akan byk susu bila kerap nyusu/pump. Sis kekal positip je walaupun kdg nampak anak mcm tak puas. Saya mula dulu ada jugak ambil milkbooster. Tp mcm tak jadi apa2 😅 saya teruskan breastfeed/pump je even anak kdg nangis mcm tak puas. Tp bila dah umur 2-3bulan, dah takde mcm tu dah. Skrg anak dah 1tahun, masih breasfeed lagi without taking any milkbooster 😊

5y trước

Tq sis... Akan diusahakan.

Sis kena bnyk minum air panas suam, in shaa Allah susu akn meriah ,jgn minum air sejuk,setaip kali mkn nasi amalkan dgn minum air suam .. sye amalkan minun air panas suam , berjaya bf baby smpi 2 thn lebih, skrg sye preggy ank ke 2

5y trước

Tq sis... Akan cuba. Skrg pn mnum air kosong tp bkn yg suam. Sehri smpai 3-4liter.

same goes to me .. skrg amalkan balik minum sup papaya, sup lobak putih .. sbb susu selalu 4oz je bila pump