39weeks

Hi mommies..sapa ada pengalaman atau tgh hadapi situasi yg sama..cer share tips nak handle. Sy dh 39mggu n sabtu ni paksa bersalin kalau masih belum bersalin..skrg ni takda kontraksi atau tanda2 nk bersalin. Risau la kalau kena paksa bersalin..macam2 mikir ni harap baby dlam kandungan takda masalah huhu..mohin share sikit camna nak handle supaya tak stress

10 Các câu trả lời

Rajin2 berjalan..supaya senang bersalin.mcm saya sepatutnya bersalin 26/8/2019 tapi keluar awal 24/8/2019..berapa kali masuk keluar hospital nak inducelah last2 ada satu doktor suruh balik dulu tunggu dah ada tanda baru masuk balik.balik dalam beberapa hari tu rasa sakit2.24/8/2019 jam 5 lebih pagi nak mandi tgk dah keluar darah terus g hospital.

Selagi larat untuk bersama suami, bersama lah. Air mani suami berupaya untuk bukaan jalan. Larat untuk ketuk ketampi, Jalan itik? Buat lah. Tidak pon basuh bilik air dlm keadaan mencangkung. Apa pon tips, selamat mencuba

Sy pon daa 39w+ sist... Xde lnsung tanda² si kecik nk keluar.. Geram²😅😅 Due 12/6... If still x bersalin.. Kena g appt KK time due tuh😂😂😂

4y trước

Sye pulak due 11/6..now belom ad tnda2 baby nk keluar..if dberi pilihan ibu2 lebih rela dpakse bsalin atau czer?

Pujuk la bby suruh kluar cepat...kite xleh nk lawan doc jgk...doc buat yg terbaik utk kite dan bby tu..insyAllah semoga dipermudahkan..amin

samalh kita..hari ni 39weeks..lom ade tnda lagi..13hb kena serah diri..gdm on diet..hope bersalin la sebelom due date..

Saye dah 3 hari overdue. Risau jugak. Masih tak ada tanda2. 10/6 ni kena serah diri. Harap tak kena induce 😓

same larh sis.. sy 13/6 kene dah serah die harap sngt bersalin b4 13/6

Saya pun nervous ni.... Due 11/6 Dup dap dup dap ni.... Tips please

Sama lah kite..sgt nerbous

Dan stressss