HB LOW , NEED SUGGESTION

Mommiess, Ada tak tips utk naikkan hb ? Hb saya masa first check tuari 9.6 :( , risau pula saya. Mohon bantuannya ya. #firsttimemom #firstbaby #hblow #panicattack

2 Các câu trả lời

1) boleh amalkan real food utk naik kn hb.contoh : jambu batu, delima, hati, kerang, ulam raja dan sebagainya 2) kalau ada makan/minum yg mengandungi kafien (seperti milo, tea, kopi, Nescafe, coca cola) pastikan jarak dgn pengambilan ubat iron atleast 3jam sebelom atau selepas makan ubat. 3) kalau ada minum susu pon sama atleast gap sekurang kurang 3jam sebelom ataupon selepas makan ubat iron 4) boleh cuba makan ubat iron dengan air oren sunquick/limau nipis tanpa gula

1y trước

sama2 awak🌻❤️

Saya sepanjang check up hb semua 11-13. Pregnancy kalini mmg suka gila makan jambu batu, apple hijau. Seminggu mesti 2 3 kali makan