Faedah Membaca Bersama Bayi

Hello Mommies! Ibu-ibu selalu tak membaca dengan si kecil pada waktu lapang? Kalau nak tahu, membaca di usia yang awal sangat bagus kerana dapat membantu kemahiran penting buat bayi. Banyak faedah yang anda dan juga si kecil boleh dapat jika membaca bersama-sama. Ibu-ibu selalu bacakan buku apa untuk anak?

Faedah Membaca Bersama Bayi
9 Các câu trả lời

Sy dah start reading bedtime story at she on 7month....until now....dia tak nk duduk diam...tk nk bg buku cerita...dgn i....Sy nk ceritakan cerita semua untuk dia....tapi dia nk koyakkan aje kertas....hbs semua helai buku cerita.....😂😂😂sekarang dah 1 tahun 27 hari...dah sampai masa nk tidur dah tunjuk nk buku cerita dia...sy pun hairan dgn dia...tk putus asa smpai skrg sy bawa buku ke katil she want the book to read...happy with her...😘😘

❤sy bckn ank kisah nabi bila ada ms terluang akn selitkn cerita nabi.. wlaupn dia hnya dgr mngkn tak faham...tp stiap hri dia psti tggu kita berckp dan bercerita..bila bercerita dia akn senyum or sengih.. so mak ea anggp n hrp anknya paham..wlaupn awl sgt bc tuk dia..🙈✌

Bagus tu sbb minda bayi berkembang pesat sedari usia baby sehingga umur 6thn. Anak cepat tangkap apa yg mereka lihat, dengar & alami so mudah utk apply bila nk masuk sekolah nnt. Sbb curious anak2 sgt tinggi time ni

Boleh bacakan buku lagi dekat anak lepas ni 🤭✌🏻. Anak baru umur 5 bulan, pernah bacakan buku kat dia sebelum ni. Tapi dia lebih minat belek2 pegang2 buku, daripada dengar cerita 😂

Selau bacakan baby buku.. Since dlm kandungan.

Terima kasih atas tips. Boleh apply utk anak.

☺adamasa😇 Nampaknya perlu digalakkn

Tips & Info yg bermanfaat 👍

😍