How u feel on 1st 4weeks?

Hello Mommies How u feel of first 4weeks (before you know ure expecting) Nausea? Cramp?

44 Các câu trả lời

4minggu msa tu perasaan masa ngandung selalu rasa krem pinggang sakit mcm org nak period. cepat ngantuk sakit ulu hati kdg2 lepas makan. rasa nak minum air sejuk je padahal sebelum ni tak suka minum air sejuk. lepas dapat minum tu lega sangat2. lgi 1 bnyk keluar keputihan cair mcm putih telur tu. tapi dh miscarriage, skg berusha lgi nak dpt kn scond bby. InsyaAllah.

cramp + high fever + sore breast.. other than that no.. i start to have morning + evening sickness after 8weeks of pregnancy.. i was so sick including nausea, fatigue, no appetite even though i am so hungry and i am so sensitive to smell.. this happened to me until i am 16weeks.. gudluck to u dear n just enjoy ur pregnancy moment. 😘

rase mengantuk yakmatt...mase tu boleh g sek time cuti akhir tahun. siap panjat2 untk decorate class..asal balik je mengantuk n letih yakmat...nak tido je rase..rase tak sedap badan..hati ni tergerak nk bt upt..at last..alhamdulillah..2-3w..😘😍

Moody all the time smp my husband hairan sbb asyik ajak gaduh.. Xnk masak sbb letih ya amat.. Breast sakit smp na pki bra pun termenung nak pki ke x walaupun utk pergi keje 😂😂😂masuk second trimester baru lega sikit but still nipple sensitive..

5y trước

Hmm.. sy second trimester tgk spender malas nak pkai... 😅😅.. sbb dah start rasa sakit tulang regang kt punggung.. nk jengket satu kaki dah sakit... sama lah kita trmenung.. 😅😅

I think I was even go to funfair. And riding one of those things. And then craving like crazy. After that gastrics, and then nausea like crazy.. Vomitting and so on.. Then, yes I know Im pregnant after almost fainted and was bring to the hosp..

sepanjang 4 mgu semenjak laz period mengalami batuk dan selsema yang teruk sampaikan dh minum 2 botol ubat batok.selepas tahu pregnent masuk minggu kelima terus sihat batuk sambung dgn morning sickness sampailah minggu ke -20 baru ok.😊

cramp, sakit blkng kdg2, nausea xda lg tp i think kalau lmbt mkn mmg nausea so skrg mmg kna rjin mkn ikut masa n snack in between mcm kurma ke buah ke

5y trước

ad tips sy baca kalau loya kerap mkn buah skit2 dlm peti simpan siap. pastu dia ad sbut amik grm skit letak kat lidah baca slwt syifa cmtu. nnt sy cr smula. blh tgk ig ejaconfinementcare dia yg share tp sy xingt smua. skrg bese mkn apa je kalau nausea? mmg xlalu lgsg ke cmne tu?

ada tak sesispa dalam 4 minggu scan.doktor ckp kandungan tak okey dan heart beat tada.lepas beberapa minggu lepas scan baby okey? please share risau sangat

5y trước

scan 6 minggu ke atas baru da heartbeat

batuk teruk n kuat tido 😂..asal duduk kete je, tido.. skg dh 7 minggu, baru start muntah2 🤢.. rasa nak baring je sepanjang hari..

Didn't feel anything. But right after I know I was pregnant (6 weeks), straight away got morning sickness, nausea, sleepiness, etc. Haha