Batuk

Mommies...ada x cara utk hilangkan batuk? Saya dah 2 kali jumpa doktor dan dah habiskan ubat batuk seperti yg doktor sarankan. Masalahnya hilang sementara saja lepas tu dtg balik. Letih batuk waktu tidur mlm n tidur pun kena tinggikan kepala sebab x selesa bahagian dada. Sy preggy mum 30weeks first baby ?

2 Các câu trả lời

Haritu sy batuk.. Sy amalkan mnum madu original 2 sudu mlm..2 sudu pagi.. Mnum dgn air suam.. Everything sy telan kena suam.. Sy letak ubat panas kt dada..dan belakang.. Mlm2 sy pastikan sy tido dlm kdaan sedikit panas supaya tak trigger batuk.. Tido kena tinggikan bantal.. Elak mkn mknan yg berminyak bergoreng smntra waktu.. Rebus2 boleh.. Nk tido tu mnum air suam..if terkejut tido around pkul 2-3 pg tu pun..mnum la air suam.. Elakkan mnum yg berkrim mcm susu or soya buat smntra waktu..

5y trước

Ok mommy..terima kasih 😚😚

Minum byk air suam. Blh minum air lemon suam gak.. Ubat batuk mmg x berkesan.

5y trước

Dah sebotol abis dah ubat batok x jugak baik2..ok terima kasih mommy