Sekadar Sharing

Hi mommies2 semua, Tak tau tips ni ramai mommies dah tau atau tidak, tapi saya pernah baca orang kata kalau nak scan baby lebih baik untuk biarkan bladder (pundi kencing) kita penuh. Means tahan kencing dulu. Saya pernah buat tips ni untuk scan masa umur baby betul2 baru 6 minggu sebab tiba2 bleeding. Doktor scan n nampak dengan jelas. Alhamdulillah baby ok. Sekadar sharing, betul ke tak, harap mommies yang lebih berpengalaman boleh sahkan.🤭

4 Các câu trả lời

Mungkin btul. Sbab saya scan pundi kencing kosong masa tu. Sono tu kata kalau pundi kencing penuh mesti nmpak janin kecil. Tp masa scan pundi kosong tu still nmpak kantung size 5w5d dngan yolksac.

2y trước

sis 5w5d ade nampak janin skali x?

betul tu. sy scan masa genap 5w, dah nampak kantung, sebab pundi kencing penuh.

2y trước

betul sis kebanyakan klinik akan tnya dlu da minum air bnyak ke sbelum scan, saye haritu buat mcamtu, 5 weeks da nampak kantung n janin tapi kecik sngat, mgkin terlalu awal scan😁

betul, saya scan 4w2d dah nampak kantung.

2y trước

alhamdulillah dr pun cakap cantik kantung dalam rahim 😂 senang hati dengar sebab saya scan awal sebab nak rule out ectopic je.

Yup betol