Selera mkn hilang

Hi mommies2 semua. Sampai bila hilang selera mkn? N selalu muntah. Sampai tkt nk mkn. N loya bla bau masak2. Saya baru 10 weeks. Ada x alternatif mknn yg blh masuk tekak utk early pregnancy? Sy tnye bkn mengada2. Sbb betul2 nk mtk pandangan semua.

5 Các câu trả lời

xde alternatif sis.. kena tngok pd tekak ape boleh terima ape x.. mcm sy tukar2...kdg nasi xleh mkn..sy mkn bubur nnti bubur xleh mkn sy mkn nasi semula..mcm tue jer lah..lauk pauk pun tngok ad leh masuk ad x..ad baru masuk 5saat keluar balik...kdg sy kunyah biskut kering..biskut kering pun naik bosan tngok sy..hihihihi... kdg sy kunyah kurma..sy bnyak baca dlm nie tngok ape bnda yg leh sy cuba utk mngenyangkan perut jgn smpai lapar..sy bila lapar jer mula lah muntah2 smpai pedih perut...

Macam saya nak masuk 2trimester baru slowly hilang mabuk tu. Makan pon dah selera. Kdg2 ada jgk muntah tapi seteruk masa 1trimester. Masa mabuk teruk saya banyak makan maggi tapi dalam keadaan terkawal sebab makan nasi je muntah balik. Seksa sangat rasanya seram bila ingat balik🤣😭saya pon banyak makan asam boleh la untuk mengurangkan tekak loya tu. Atau pon boleh consume calla milk. Sebab susu tu mengenyangkan.

alternatif hehe mcm tak de sis rasa boleh makan sis makan sbb alah teruk ni lain ibu lain rasa dan pengalaman saya time skrg masa prgnant anak first saya tak leh tengok cahaya matahari tak leh makan baring je perut kosong

Saya pun awal awal kurang selera. Tak boleh nak makan macam biasa. So saya selalu makan buah dan bukan makanan yang berkuah. Makan yang macam nasi goreng ke, gitu.

saya pun mual . saya makan kurma je ngn susu . taknk bagi perut rasa lapar and pening