Susu Ibu

hi mommies2 semua.. boleh x kongsi pngmln kakak2 semua.., brp lama susu ibu akn ada.. adkah mmg smpai ank 2 thn?... atau ad yg 7-8 bulan air susu dah kering...

1 Trả lời

Kena kerapkan bagi baby hisap baru susu maintain lama. Ransangan hisap dari baby tu yg akan banyakkan susu nanti. Klo nanti mommy bekerja pon kena kerap pump susu 2-3jam sekali. Tak jaga waktu pump & kurang bagi baby breastfeed boleh buat susu drop & kering. Join group support fb happy breastfeeding malaysia. Ade laktasi kaunselor sekali (untuk penyusuan) dlm group. Ade tips² untuk susukan baby sehingga 2 tahun. Kena banyakkan membaca. Dlm group tu ade yg anak dah 2thun + susu ibu masih ada. Ada juga ibu yg kering susu awal & blaja nak adakan susu balik baby.