Pertanyaan

Hi mommies² semua.. Blh ke kalau kita nak sapu minyak angin dkat area perut/pinggan.. Sorry sy tkthu first pregnant.. Trimester pertama..

7 Các câu trả lời

Sya letak minyak yuyi cap limau tu xtahan sngt perut asik kembung nk tdr pn xblh pkai jngn bnyk sis pkai sikit ja bagi rasa panas sikit² ja...

kalau saya dulu . nurse dan doktr suruh elakkan dulu waktu awal3 pregnant . jadi sy pun elakkan dulu sis

doctor ada pesan dengan saya , jangan letak apa-ii minyak angin/panas di area perut & pinggang.

Pinggang boleh, perut sampai nak bersalin pun tk boleh letak minyak angin or urut kt situ

Doc xbg letak ape2 minyak kat perut. Urut pun xboleh. Takot effect baby nanti. Better elakkan.

4y trước

Tp kalau kita dah sakit perut sangat. Apa kita boleh buat sis hmm

Kalau perut mungkin minyak kayu putih boleh kut. Saya pun mcmtu dulu

Elak kan dulu sis..