Warded awal

Mommies yang ada pengalaman warded awal tu bawa banyak ke baju / barang? Atau hari2 pakai baju ward sahaja? Boleh share apa yang penting kena bawa? Sy kena warded awal 3 minggu dari tarikh bersalin sebab pp

6 Các câu trả lời

warded awal utk induce ke sis? sy warded awal utk induce mmg xbawa baju byk .. bawa baju utk discharge lepas bersalin je .. n mmg pkai baju hospital 24jam, dorg provide sehari sehelai .. bwa brg baby je byk sikitt, 2 3set baju dia .. untuk ibu bawa bju discharge, baju sejuk @ cardigan sbb hospital mmg sejuk, power bank sbb sstgh hospital xbg charge dkt plug point dia, mkn2 ringan yg bole kasi tenaga (bukan meggi2), dgn minuman 3in1 yg bentuk sachet tu, air sejuk panas xyah risau, hospital ada provide water dispenser.. boleh ambil sndri, dgn pinggan cawan sudu garfu .. rse tu je kot brg ibu 😁😁

7d trước

Sebab pp sis. Thanks ya untuk info

sye bawak :- spasang baju untk discharge tudung sarung pad pkaian dalam untk 2-3hari thermos biskut air kotak sudu, garfu & cawan toiletteries tuala charger fone sweater ( hosp fully aircond) untk baby :- 2-3pasang baju pampers wet tissue kain bedung 1.

sy dr awl pakai baju hsptl je mmg bwk baju bby n baju discharge tmbh towel,brg mandi, pakaian dlm,pad n ap yg patut la..sbb dlm hsptl mmg diorg suruh kita pakai baju hsptl x blh pakai baju biasa

goverment ke? kalau gov untuk ibu hnya bawa baju discharge saja. utk barang2 ya perlu bnyk cth pad, bekalan mknan, minuman, powerbank, charger, kipas wireless

Jgn lupa bawak pkaian dalaman lebih sikit. Nanti suruh husb rajin2 bawak balik utk cuci yg dah pakai 😊

gov hosp, duk wad pakai baju wad je