Toiletries

Hi mommies. Toiletries apa yang bagus and affordable untuk newborn ya? #1stimemom

1 Trả lời

toiletries tu mcm sabun mandi ke? saya pilih jenis yg boleh pakai as shampoo n sabun badan. mcm head to toe and no tears. tak pedih kat mata. saya beli jenama dryers. boleh tgok brand pureen klau nk murah. tak payah beli asing2. losyen atau baby oil tu nak bagi kulit baby x kering. beli saiz kecil tkut xssuai kt kulit baby klau nk beli brand yg murah. minyak panas baby, beli minyak telon, murah. ad bajet lebih, minyak yu yi. yu yi pnas, so pkai skit je dh ckup. minyak rambut tu optional, klau rsa nk lbatkan rmbut baby, beli. klau rmbut baby dh tebal, xbli pun xpe

4y trước

saya rasa ni je yg baby prlukan ntuk mandi n bsiap smasa pkai baju. bdak tak perlu pun. sebb bdak xboleh ltak kt bhgian kmaluan, ntuk elak nappy rash, bhya. especially baby prmpuan. nti bktul2 msuk dlm rahim hbuk2 bdak,nti bhya. nappy rash pkai je cream. slamat. klau nk ltak kt muka baby, xdgalakkan. baby nti trsedut srbuk bdak tu, tkut asma. sebb tu nk bagi baby wangi, ckup dgn losyen atau baby oil. kt celah leher tu pakai losyen je.