Wajib ke ada bercak darah keluar dari faraj sbgai tanda kehamilan?

Hi mommies ? tanda bercak darah yg keluar dari faraj tu wajib ada ka untuk confirm kita hamil?

16 Các câu trả lời

Sy kena.. Mggu ke 5 preg keluar spotting penuh.. Cek doc, doc semua ckp 50-50.. Spotting Dlam 4/5 hari then makan ubat kuat rahim n rest kat umah dia stop.. Masuk mggu ke 7 keluar darah pink2 n spotting byk sangat.. Doc suh dok umah stop kerja sementara. N disebakan spotting Smpai kena sehari tukar pad/pantiliner 4/5 kali sehari so amik balik ubat kuat rahim.. Alhamdulillah elok dh sampai skg minggu ke 11.. Memula kena cuak gak smpai nangis.. Huhuu.. Mungkin kerap berdiri, berjalan n kerja pg ke pg.. X cukup rest n xde cuti lg.. Dah rest elok2.. Baru ok dah..

5y trước

Kalau ketulan tu risiko.. Takut gugur.. Sy x sampai keluar ketulan..

Saya baru kena today.. Risau tadi tgk ada spotting..terus g klinik..doc ckp normal utk sestgh org.. Tp xyah risau sbb xde sakit perut atau bleeding pn x byk.. Td alhamdulillah progress bby sgt ok.. Sy 7weeks.

3y trước

Saya pun baru kena macam sis. Baru masuk 7 minggu. Saya kena jumpa doc ke?

Saya pon penah alami mcm tu jgk mase awl preg smpi 11 minggu ,risau jgk pi klinik doc bg ubat kuatkan rahim..Tp lps 12 minggu Alhamdulillah dh tkde..jantung baby pon alhamdulillah..syukur..

x wajib.. setiap org lain.. yg sama cme cek upt tu dah positive.. hehe... sy dlu pun xde tanda apa.. just letih n loya... g klinik doktor suh cek jgk fhen +ve alhamdulillah...

Sy pnh gk..time nk bsma suami.. Ttbe ad drh, igtkn nk priod.tpksa hold brpa ari..tp lpas smggu ttbe prut lak cramp, mod ttbe nk mrh.. Check2 2line..ank sulong

Hi mommies 😊 thank you for your response ❤️ sy dh cek.. double line then jumpa doktor. Next week bru buat booking utk buku pink 😍

Rasanya x semua ibu2 hamil melalui benda mcm tu tp normal klu ada tanda2 mcm tu..

Tak jugak sis, sy tak keluar apa2 spotting tup2 cek naik double line terus

Xwajib pun sis. Sy xkua ape2 drh atau brownish spotting pun spnjng kehamilan ni

Sy xde pun spotting tu, skrg dh 34w.. so x wajib..